Loogista keräilyä osa IV: Post scriptum vinyyliläjän takaa


Parin vuoden takaisessa loogisen keräilyn postauksessani mainitsin väsymisestäni ainaiseen toitotukseen vinyylin uudesta tulemisesta. Kerroin perään kuinka olin kaivanut lapsuudestani tutun Technicsin esiin ja kääntynyt levyjen hankinnassa uudelleen kaksitoistatuumaisten pariin. Toukokuussa 2015 huomaan edelleen lukevani vinyyliuutisia. Viimeksi aiheesta uutisoi Yle Häme, jonka otsikko kuuluu: Vinyyli on ihmisen tahtinen – musiikin streamauksen suosio ei tapa älppäriä.

Syksyllä ilmestyy kirja nimeltä 12 Tuumaa, joka on kokoelmateos suomalaisista levykaupoista ja niiden kauppiaista. Tamperelainen Sammakka-Pop edustaa vinyylikauppojen tuoreinta kärkeä ja täytti juuri vuoden. Näiden nuorten kauppiaiden mietteitä pystyt kuuntelemaan täällä: http://www.funtampere.fi/uutiset/vinyylien-suosio-kasvaa.

Kotimaisilla levykaupoilla ja -messuilla pärjää onneksi pitkälle, mutta joskus on myös mukava saada vähän perspektiiviä. Talvilomaretkemme kohteeksi valikoiduttua Kööpenhaminan, oli pakko jo etukäteen tutustua kaupungin levykauppatarjontaan Recordjunkiessa. Kolmen yön täsmäreissulla ei montaa kauppaa ehdi läpi kahlata, varsinkin kun ohjelmassa on muutakin Legolandista Tivoliin ja paikallisia oluitakin pitäisi ehtiä maistelemaan. Optimoinnin tuloksena poikkesimme Vesterbro'n Accordissa ja Mint Recordsissa. Kumpaakin voin suositella lämpimästi. Varsinkin ensimmäinen vakuutti valikoiman laajuudella, siistillä esillepanolla ja kilpailukykyisellä hintatasolla. Turistin näkökulmasta vieraan valuutan kanssa puljaamiseen oli tuotu helpotusta värikoodein merkityillä hinnoilla ja paljousalennuksilla. Lisänä vielä kevään korvalle lätkäisty prosenttiale, jonka ehdin jo läjää kerätessäni unohtaa ja kokonaishinta yllätti positiivisesti vielä kassallakin. "Too many good records", totesin sedälle tiskin takana ja koitin pitää mielessä matkalaukun vapaan tilan rajallisuuden. Mukaan tarttui pari disco-kuriositeettia, Jarrea, Tangerine Dreamia ja muutama 70's progelätty tottakai.

Viimeisin levynmetsästysreissu kohdistettiin Lempäälän Ideaparkkiin ja tarkemmin siellä pidetyille levymessuille. Täsmäisku näihin kinkereihin oli tällä porukalla kolmas, vaikka koko päivän muistelin sen olevan vasta toinen (kuvassa tuore saalis). Poistun nyt takaisin vinyyliläjän taakse piiloon. Aika velikultia.

Kommentit