'Mixtaped'

Kotisohva, pause-nappula ja 5.1-järjestelmä vai hiostavat kengät, kanssaihmiset ja hallitsematon äänenpainetaso? Halpa, mutta hyvä punaviini vai ylihinnoiteltu, nopeasti väljehtyvä olut? Molempiin kysymyksiin vastauksena ensimmäinen vaihtoehto kuulostaa minusta houkuttelevammalta. Olenkin monesti ääneen todennut, että kaikista paras keikkaelämys muodostuu DVD:n ja pehmeän sohvan yhdistelmästä. Punaviini (tai ihan yhtä hyvin markettihintainen kylmä olut suoraan omasta jääkaapista) on pelkästään hyvä lisä.

Ehkä olen vain kateellinen niille ihmisille, jotka olivat läsnä No-Man brittiduon keikalla reilu vuosi sitten. Keikka julkaistiin onneksi DVD:llä, joka vihdoinkin otti ja ilmestyi. 'Mixtaped' nimeä kantavan julkaisun piti alunperin ilmestyä jo lokakuun alussa. Ennakkotilaajana sähköpostiini kuitenkin tupsahti 8. lokakuuta seuraavanlainen viesti: "Due to technical difficulties, the manufacturing of No-Man's Mixtaped DVD has been delayed." Tekniset vaikeudet tarkoittivat sitä, että DVD:n authoroinnissa oli ilmeisesti tapahtunut jos jonkinmoista häröä ja homma täytyi alottaa käytännössä ihan alusta. Tämän jälkeen foorumeilta sai lukea erinäisiä epäilyjä, että julkaisu voisi pahimmillaan viivästyä ensi vuoden puolelle. Ei näin.

Omaa tyhmyyttähän se on, että näitä pitää aina odottaa kieli pitkällä. Niin pitkällä, että kuolavana on suurempi syy hengityssuojaimen pitämiseen kuin mitkään epidemiat. Kuluvan viikon maanantaina paistoi kuitenkin aurinko. Pitelin kädessäni tätä odottamaani reauthoroitua tuotetta. Samana iltana nautiskelin puolitoistatuntisen dokumenttielokuvan kakkoslevyltä. Oli muuten erittäin antoisaa katseltavaa sekin. Konsertin päätin kuitenkin jättää vielä marinoitumaan. Tänäiltana korkkaan punaviinin, sytytän kynttilät ja asetun sohvalle mukavaan asentoon. Valitsen vielä DTS:n audio-optioista ja painan play.

Asiaan perehtymättömälle koemaistiaiset täältä.

Kommentit